Chernmoai

Enklaste sättet att beskriva dessa varelser är “vilsna själar”. Ursprungligen är de andar som är för klena för att ta över människokroppar och de har istället animerat det de kunnat hitta, som damm, gamla hudrester och liknande. De allra flesta är ofarliga, en del kan till och med vara hjälpsamma.

Det finns flera olika sorter men nedan beskrivs de tre vanligaste. Vissa variationer förekommer både i storlek, form och färg.

Ludna Chernomaier är inte elaka, men de är inte vänliga heller. De ser bara till sig själva och är både glupska och giriga. De har långa, mjuka horn och tjock svart päls. De bor nära bebyggelse och ibland inne i människans boningar. De tar ingen notis om oss människor utan lever sitt eget liv.

De vita och svarta Chernomaierna är vänliga varelser. Inte speciellt intelligenta, men de dras till Lin och försöker hjälpa henne när de kan. De är skygga och håller sig oftast undan. Till utseendet påminner de om en liten degklump med horn, två smala armar och korta benstumpar.

De enda man ska akta sig för är är de grå Chernomaierna. De bor djupt inne i dimskogen och genomsyras av blind ondska. De njuter av att förstöra, skada djur och att orsaka lidande. Guishen har kontroll över vissa av dessa och kan använda dem som spioner eller lönnmördare då de snabbt och enkelt kan ta sig in nästan var som helst. Då smyger de in i skydd av natten och förgiftar de sovande innan de snabbt försvinner. De tål inte solljus och försvinner i ett moln av rök om de träffas av solens strålar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *