Övergiven värld

Porten till de dödas rike har öppnats, och demoner har tagit över världen. Människorna har flytt och endast några få återstår. Mänsklighetens hopp står till Lin. Hon vet det inte själv än, men hon är ett skogsrå, en urkraft sprungen ur de gamla sagorna. Snart är stunden kommen då hon måste stå öga mot öga med mänsklighetens förgörare – demonen Guishen som vill göra vår värld till sin. Tillsammans med krigaren Alkuin beger sig Lin ut på en farlig resa för att finna sig själv och sina krafter innan det är för sent.

Övergiven värld

13 Responses to Övergiven värld

 1. Peter Holm says:

  Hej!
  Läste ut Demonernas hämnd för min nio-årige son igår kväll. Det har varit spännande läsning att följa författarens huvudperson Lin genom denna serie. Det som var mest häpnadsväckande var slutet. Sofia Bergting avslutar serien i bästa M. Night Shyamalan-stil (regissören av bla Sjätte Sinnet, Signs mfl) med ett fullständigt oförutsägbart slut, som lämnar läsaren med starka känslor och i mitt fall vinklar/mål/motiv att diskutera med min son. Jag tänker inte berätta mer för att inte förstöra för andra som inte läst boken/serien ännu. Ett minst sagt djärvt drag från författarens sida jämfört med andra böcker/serier i samma kategori.
  – Peter

 2. Camilla says:

  Hej! Jag är en tjej som är 10 år och älskar att läsa, jag är ganska kräsen när det gäller böcker jag läser inte vad som hälst 😉 Jag och Min mamma gick på en bok rea och jag såg Över Given Värld, Havsdemornerna, Fasornas port och Dödens Drottning. Mamma läste dom 4 böckerna först. När hon hadde läst klart beställde hon resten av serien. När jag började läsa dom så bara jag: VAAA? Jag visste inte att man kunde göra sååååååå här bra bäcker! 😀
  Rent ut sakt så är den här serien DEN BÄSTA I HELA VÄRLDEN! Och jag menar det !!!!!
  /\__/\
  — Camilla — ( ^.^ )

 3. Sofia says:

  Hej Camilla!

  Vad roligt att du gillar böckerna! Blir verkligen jätteglad över dina fina ord och hoppas att du (ni) gillar de två sista böckerna också! Ha det så bra! Vårhälsningar från Sofia.

 4. Sofia says:

  Hej Peter,

  Ber om ursäkt för sent svar. Vad roligt att du nämner Shyamalan som är en av mina favoritregissörer. Jag ville skapa något / skriva något annorlunda och med ett slut som kanske inte var väntat. Hoppades på precis en sådan här reaktion =).

  Ha de gott!

  // Sofia

 5. jennifer says:

  jag är en tjej på 12 år som inte storm gillar att läsa men när jag läste första boken “Övergiven värld” så kunde jag inte sluta att läsa!!! så jag bad mamma att vi skulle åka ner till stan och köpa en till. jag kunde inte sluta läsa och när veckan var slut hade jag läst ut hela samlingen!!!
  jag är väldigt kritisk när det gäller böcker och “De dödas rike” var den bästa serien böcker jag någonsin läst!!! mitt betyg till böckerna blir 100 av 100 fortsätt skriva böcker för ni är nog mina favorit författare!!! jag ska själv bli författare och ni är min största insperationkälla!!!

  MVH jennifer erat största fän!!!

 6. dana says:

  den var kuuuul

 7. Jennifer says:

  jag har köpt den nya boken häxmästaren och jag älskar den sluta aldrig skriva böker älskar era böker i serien de dödas rike MVH Jennifer

 8. Peter says:

  Hej Jennifer, kul att du även gillar “min” bok =). Titta gärna in på:

  Fantasyforum eller Morwhayle

 9. Nicolas says:

  Hej Sofia och Peter!

  Ville bara skriva och säga att min dotter och jag just precis har läst ut “Övergiven Värld”. Boken upskattades mycket av oss båda 🙂
  De övriga delarna i serien kommer att införskaffas inom kort!

  Som en liten apropå kommer vi även införskaffa “Legenden om Morwhayle”…

  Med vänlig hälsning,

  Nicolas

 10. Peter says:

  Vi tackar för de snälla kommentarerna och beställningen av Morwhayle (som redan är på väg i posten med nytecknad bild) =).

  Ha det gott

  Peter och Sofia

 11. Nicolas says:

  Tack Peter för den oerhört snabba leveransen!
  Fick precis höra från min fru att Morwhayle ramlat ner i vår brevlåda.

  Återigen tack!

  /Nicolas

 12. […] jättemycket, men om du funderar på att börja läsa serien rekommenderar jag att du kikar in här istället. Jaja, nu börjar jag skriva det egentligen viktiga, […]

 13. Wiktoria says:

  Hej
  Jag älskar den här boken och jag älskar den serien om Lin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *