Den röda dörren

I morse efter frukost satt jag under trädet ute i trädgården och spelade på flöjten igen. Oftast när jag sitter därute märker jag inte av någon annan, men idag var jag inte lika koncentrerad. Jag hade någon konstig dröm i natt, jag kommer inte ihåg exakt vad jag drömde men jag vaknade under sängen igen. I alla fall, när jag satt där och spelade märkte jag hur en av systrarna tassade förbi mig och in genom dörren som går ned till källargångarna. Jag tyckte det var lite konstigt att hon smög förbi mig så jag stoppade ned flöjten i mitt bälte och bestämde mig för att följa efter. Det tog ett tag innan ögonen hade vant sig vid mörkret, långt fram kunde jag se ljuset från syster Elyas lykta. Jag hade aldrig varit nere i källargången tidigare så det kändes lite läskigt att gå där själv, någonstans hörde jag vaga, krafsande ljud och någon äcklig sörja droppade från taket. Plötsligt hör jag röster som viskar till varandra, den ena rösten är Elyas den känner jag igen men den andra har jag aldrig hört. Den är hes och ganska svag. Jag var tvungen att smyga fram försiktigt för det stod gamla trähinkar och annat på marken. Då såg jag en röd dörr stå lite på glänt. Dörren hade ett stort lås och Elyas nyckelknippa satt kvar i låset.

Precis när jag sträckte fram handen för att öppna dörren hörde jag en röst säga: ”Lin, nej!” Jag blev så rädd att jag skrek högt. När jag vände mig om stod Kaspara där med en lykta. Helt plötsligt blir det full rörelse i rummet och kort där efter står Elya i dörren. Kaspara ser argt på Elya som är alldeles röd i ansiktet och vågar inte möta Kasparas blick. ”Den här dörren ska alltid vara stängd har vi ju sagt, du får inte slarva med det!” Elya nickade och stängde dörren bakom sig. Hon låste långsamt och väntade sedan på att vi skulle gå. Kaspara gav mig en knuff i ryggen för att jag skulle börja gå. ”Ska ni verkligen låsa om det finns någon därinne?” Kaspara bara såg på mig och sa sen kort: ”Det finns ingen därinne. Bara gamla formler som vi är rädda om.” Jag kanske är 12 år och inte lika klok som de andra i Systerskapet men dum är jag inte heller, jag hörde verkligen två röster. Men när jag sa det till Kaspara så skakade hon bara på huvudet. Elya parkerade mig sedan under trädet och sa åt mig att spela lite till innan dagens första lektion…

Vad är det som döljer sig i det röda rummet???

13 Responses to Den röda dörren

 1. jeanetta says:

  Hej Lin!

  Jag älskar dina böcker jätte mycket , efter fyrans bok kommer det komma nån mer ? Snälla snälla för böckerna är dom bästa jag någonsin har läst ! Och hoppas att det kommer filmer med! Är boken The Portent samma handling som Lins böcker? Och när jag läser böckerna känns det som om det är verkligt . Jafg verkligen älskar dina böcker!

  P.S Hoppas du svarar till mig!

  Varma kramar Jeanetta

 2. Cyncia says:

  Hej Lin!

  Jag älskar dina böcker! Hoppas femman och sexan kommer ut snart. Böckerna är dom bästa jag någonsin har läst !Jag hoppas också att det kommer filmer! Jag träder in i Lins värld när jag läser.Jag älskar verkligen böckerna!

  Mvh
  Cyncia

 3. Cyncia says:

  russinbrödet var jjjjääättteeeegggoootttttt!!!!!!!!!!!

 4. admin says:

  Hej,

  Vad kul att du gillar böckerna (och brödet). Mer recept kommer snart (innan jul) och kanske en annan nyhet, men det är hemligt än så länge.

  Ha det gott =)

 5. Tassa says:

  Hej Lin! Jag älskar dina böcker dom är bara så bra! Tyvärr ligger jag lite efter…. Dina böcker är så spännande! Åååå vad jag längtar till dom andra böckerna…. MVH/ Tassa ^^

 6. linn says:

  hej jag har bara läst första och snart andra boken. jag tycker att den första var bra och jag tyker den andra också är bra hitils. mvh linn jag älskar dig!!!

 7. Erik Olsson says:

  hej linn
  dina böker blir spängade att läsa
  baj eril

 8. Tindra says:

  hej Lin jag bara äääällllllllllsssssskkkkkkaaaaaaaarrrrrr dina böcker kommer det några fler böcker än demonernas hämd?

  ps: hoppas du svarar

 9. Sofia says:

  Hej Tindra,

  Demonernas hämnd är ju den sista i serien De dödas rike men man vet aldrig när det kan dyka upp något annat.

  Ha de så bra! Och jätteroligt att du gillar böckerna.

  Hälsningar från Sofia

 10. Sofia says:

  Hej Linn,

  Jag ligger efter lite i mina kommentarer/svar men nu så äntligen börjar jag hinna ifatt. Hoppas att du gillade den andra boken lika mycket som den första.

  Hej så länge från Sofia

 11. Monick says:

  hej

  jag älskar dina böcker kan inte du skriva en annan bokserie om Lin snellaaaaa!

 12. Isak says:

  Hej Lin.

  jag har precis läst Demonernas Hämnd. Den var jjjjjjääääätttttttttttttttteeeeeeebbbbbbbrrrrraaaaa jag hoppas att det kommer en film till serien. Jag önskar att det kommer fler böcker
  Hälsningar Isak Hylander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *