Russinbröd

Russinbröd är bra proviant till Lin. Häll lite mjöl på ett bord. Dela degen i två delar och knåda in russinen. Lägg bullarna på plåten och sätt in i ugnen. När brödet har fått gyllene färg är det färdigt. Det tar ungefär en halvtimme. Då brödet har svalnat kan du knyta in det i en linneduk. Gör en dubbel sats så räcker det till Alkuin också.

6 dl mjöl
2 msk smör eller margarin
1/2 msk strösocker
2 tsk kummin och anis
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl russin

2 Responses to Russinbröd

  1. valle444 says:

    jag tror att det är jätte gott och jag ska göra det på sommarlovet för att mina föreldrar tycker att jag gör för lite:]!!!

  2. valle444 says:

    jag menade föräldrar…………..!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *