Andar

Det finns egentligen två sorters andar. Den första sorten är ”demonerna” som beskrivs ovan. Dessa förpassades till dödens rike av människorna där de förtvinade och blev onda innan de åter steg in i vår värld. Denna typ av andar tar över döda människors kroppar.

Den andra sorten är kvarlevorna av människor som blivit kvar på jorden. De är varken levande eller döda, och en del ser ut precis som när de levde fast lite halvt genomskinliga och nästan gråa till färgen. De har fast form om de väljer det själva, men kan även välja att passera rakt igenom dörrar och väggar. Till skillnad från demonernas andar som blev kvar på andra sidan porten är de flesta människoandar om inte vänligt sinnade så i alla fall neutrala. Till vardags kallas de ibland lite slarvigt för spöken men det är de alltså inte. Spöken kommer att avhandlas senare på denna sida, men kortfattat så är ett spöke en människoande som fördrivits från sin kropp av en demon och alltså saknar en kropp att bo i. Inte alla kan skilja de två sorterna åt, men Lin lär sig så sakteliga. Det dyker upp ett antal andar i böckerna men de första man får stifta bekantskap med är Tama och Nigi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *